Thursday, May 29, 2014

Perhentian Island


Hi assalamualaikum semua! hehe bila mana bulan ni tak sesibuk bulan-bulan lepas, sebab wedding abang yang super punye kelam kabut kalut tapi adik dia apa nak jadi-jadi lah sempat pergi travel after settle wedding haritu! hehe, nak di jadikan cerita travel kali ni still same island, well perhentian island. Hahahh tapi trip kalini best sikit sebab pergi berdua with schoolmates my pretty girl eyra. Tips kalini mungkin membantu bila mana budak careless ni dah hilang spek minion dia and rabun masa balik. Sedih balik rabun sebab spek minion jatuh masa panjat tangga.

Day 1
- naik bas Rengit from Shah Alam pukul 930 bertolak nak tahu sampai pukul berapa? okay 8 pagi baru sampai, sumpah! asal tido bangun tido bangun tak sampai sampai rupanya bas tu tak ikut arah lipis dia pi ikut arah kemaman hamik kau jauh. Sebab apa? padah beli tiket bas lambat!

-sampai 8 pagi terus pegi amik tiket boat  rm50 pegi & balik dalam pukul 9 pagi (so lucky me sebab murah) then sampai check in chalet, okay listen chalet dah book but check in 3 pm! what the fish, hoi panas tahu kesian my partner lah but careless lagi sekali sebab iols lupa nak amik voucher masa kat darat.....TETT!!

-check in.....blablablablabla mandi, solat then keluar malam jumpa my friend yang memang tengah ada kat sana sebab buat diving license jalan from ombak diver ke long beach (10minit) makan malam tu dekat mohsin sebab ada karoks + buffet (rm25/person) makan sampai kenyang and lepas tu pegi nightlife kejap then balik chalet 10pm.

Day 2
-Pagi tu pegi mana hahh! kincir angin yahooo... finally my wish came true sebab fer (kawan yang buat diving) nak ikut jugak naik kincir angin, eyra oh she not hiking w me pun pagi tu sebabnya dia sakit kaki jalan kaki ke long beach malam tu, hehe but it's okay. Yeah! after that we'all pegi sana berdua dalam 25 minit laa jugak hiking tak laa jauh tak laa dekat, so so jalan dia sama macam broga hill (if korang penah sampai) then, masa sampai tulaa spek minion jatuh dicelah tangga! what else tak ada rezeki and jodoh yang lama with my minion glasses. Snorkeling and then habis snorkeling around 530pm.

Day 3
-Malam hari kedua tu lepak laa tengok nightlife lagi, then masa pagi tu lepas subuh tido balik bangun sekejap mandi breakfast and packing barang naik boat ke darat. Sampai darat malam tu gerak shah alam :)!

Can't wait for the second island by this year.
Nina Isa

No comments:

Post a Comment